Hem: een uittreksel; 2

Nog een goeie twee maanden en dan komt “Hem” uit. Mijn eerste roman. Bij Uitgeverij Lannoo.Het meeste revisiewerk is ondertussen gedaan en daarom, bij deze, een tweede uittreksel, dit maal uit de Lotte verhaallijn.

9789401459655

‘Nog wat thee?’
‘Graag, maar blijf zitten, ik zet ze zelf wel. Jij ook nog een kop?’
Lotte knikt en faalt een hoestbui te onderdrukken. Net geen achtendertig graden koorts en een hele hoop pijnstillers. Silke to the rescue.

‘Honing?’
‘Als het echt moet’, komt er met een vies gezicht uit.
‘Dramaqueen.’
‘Beul.’

Silke steekt haar tong uit, schept een extra lepel honing in Lottes thee en komt terug naast haar op de sofa zitten. Voetjes onder een dekentje, stomende kop thee in de hand en Outlander op de tv. Schotse brokken testosteron die op de een of andere manier in een tijdreisverhaal verzeild geraakt zijn. Ziekte heeft geen nood aan coherentie. Ziekte behoeft comfort en gezelschap. Dat, en zelfgebakken cake. Silke bakt geweldig.

‘Die jongens zien er nog best okay uit in die flanellen rokjes.’
‘Kilts, Silke, kilts.’
‘Goed dan, kilts. Misschien moet ik Fré maar zo’n kilt cadeau doen voor zijn verjaardag.’
‘Past zonder twijfel perfect bij zijn hawaïhemdje.’
‘Als die serie ietwat historisch correct is, draag je die dingen overduidelijk zonder hemdje, Lotte.’
‘Uiteraard, waar zat ik met mijn gedachten? Ik ben zeker dat hij er netjes zal uitzien.’
‘Natuurlijk wel, Fré heeft schone benen hoor. En daarbij, hij hoeft er niet mee buiten te komen hé, het is niet alsof je dat draagt als fashion statement. Eerder voor easy access.’
‘Op die manier.’

Lotte’s lachen veroorzaakt een nieuwe hoestbui en een speels verontschuldigende ‘woeps’ van Silke. Het is het verkeerde moment om ziek te worden. Er is nooit een goed moment om ziek te worden. De laatste weken zijn voorbij gevlogen. Weken? Een dag, max. Langer kan het echt niet geweest zijn. De kalender liegt. Ze loopt op wolkjes. Is er zich wel  vergeten naar te kleden. Even de gedachten niet bij gehouden. Een beginnersfout, volledig aan de omstandigheden te wijten, het verkeerde seizoen om in het hooi te liggen rollen. Ter verdediging, hooi ligt best lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: