M.

Wellicht begin volgend jaar (een exacte datum volgt) komt mijn eerste boek uit. Voor de nieuwsgierigen is hier alvast een korte synopsis van het verhaal.

 

Het is M.’s jaar niet. M. lijdt aan selectieve amnesie. Er is iets gebeurd maar wat juist weet hij niet, wil hij ook niet meer weten. Iemand brak M.’s hoofd open en plaatste muren. Lukraak aan en op elkaar gezet, als door een kind met duplo blokken. Stampende olifanten en huilende wolven stormden de nieuw gecreëerde leegte binnen. Waarna M.’s hoofd terug dicht ging. M. weet het allemaal maar matig te appreciëren.  Na een mislukte zelfmoordpoging gaat hij in behandeling bij psychologe Hanne Claes. Niet geheel welwillend probeert M. zijn verleden te ontrafelen, hij vermoedt wolfijzers en schietgeweren, Hanne zwijgt vooral en pent alles neer.

Lotte daarentegen kan zich geen beter jaar wensen. Professioneel loopt alles naar wens, privé heeft ze niet te klagen en als kers op de taart komt ze een best aardige jongen tegen die haar niet al te zeer voor de voeten loopt. Vrolijk vertier en aangename nachten. Dat de aankoop van een kat daardoor in het verschiet komt te liggen is een geheel andere kwestie.

Ook Gaius begint sterk aan zijn jaar, op het absolute toppunt van zijn kunnen, meester van de beschaafde wereld. Dat dat jaar algauw in verraad, moord en waanzin komt te verzinken weet hij nu nog niet, alle goede plotters hebben ten slotte tijd nodig.

Een gedachte over “M.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: