Hem, een recensie

De avond durft al wel eens nachtelijk surfgedrag uit te lokken. Zo kwam ik zopas – tijdens het online zoeken naar baardolie (bijna op en dus moet ook dat gebeuren) op een van de meer gangbare digitale verkoopsites – een recensie door Marc De Pril van Hem tegen. Bij deze.9789401459655

“Hem’, een psychologische zoektocht van drie totaal verschillende personages, doch met één gemene deler: alle drie worden geconfronteerd met een crisisperiode in hun leven. Er is de depressieve M. (zijn naam blijft onbekend), op zoek naar stukken uit zijn geheugen. Na een zelfmoordpoging belandt hij bij de psychologe Hanne die zoekt naar het waarom van zijn lethargie. Dan is er de levendige Lotte, goed op weg om haar dromen te realiseren, daarbij geholpen door een jongeman die haar best bevalt. Een zwangerschap als kers op de taart, of ook niet? Zal het dochtertje Nora de cement zijn in het koppel? De lezer wordt vervolgens gekatapulteerd naar het Rome ten tijde van Keizer Gaius, beter bekend (of berucht) als Caligula. Complotten, verraad, waanzin. Wordt hij het slachtoffer van zijn eigen intriges? De auteur mengt historisch correcte gegevens met moderne, spitse dialogen en bedenkingen. Inmiddels filosofeert hij over het bestaan, of over ons leven? “Dat muren zich zoveel makkelijker laten bouwen dan bruggen’ Het verrassend einde met meer vragen dan uitroepingstekens. Briljant debuut.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: