Boekenbeurs

bb2019_fb_evenement_1920x1080pxBinnen dit en twee weken sta ik samen met mijn boek op de boekenbeurs te blinken. Aan een tafeltje gezeten, kramp in de hand van het vele signeren. Ik stel me hordes groupies voor, speciaal voor mij naar dit evenement gekomen. De Belgische spoorwegen manhaftig getrotseerd. De Vlaamse wegen en files voor een keer met de glimlach getolereerd om een enkele adorerende blik op uw schrijvende dienaar te kunnen werpen. Ik stel me bewonderende blikken, schattig gestamel en onhandig om een handtekening vragende meisjes voor. Grootmoedig offer ik met plezier mijn tijd, aandacht en met krampen geplaagde lichaam voor hen op. In vloeiend handschrift pen ik de een na de andere originele, op het lijf van de voor mij staande medemens geschreven, gedachte neder: Voor Jenny, vergeet niet alle pagina’s te lezen, groetjes, Jeroen.

Mijn handschrift is – zelfs voor mijzelf – amper leesbaar.

De gedachte aan een tafel gezeten hordes voorbijtrekkende mensen naar jou als naar een attractie te zien staan staren verlamd en doet het koud zweet uitbreken. Meutes literaire dagjestoeristen schuifelen tergend langzaam de stand voorbij, zich al dan niet in stilte afvragend wie dat dan wel is, daar zo aan dat tafeltje gezeten. Brusselmans en Aspe staan immers een eindje verder, het is hun rij waarin ze aan staan te schuiven.

Schaamteloos gapende blikken monsteren de alleen zittende letterkundige aanhangsels.

HemIk drink een glas wijn. Het is twee uur ’s middags maar ten slotte zondag en daarbij it’s always five o’clock somewhere. Het is kwart na twee en giet – ten einde de witte wijn niet al te warm te laten worden – het laatste restje van de fles naar binnen. Schaamteloos probeer ik de schaamteloze blikken onbevreesd tegemoet te treden: Ik zit hier ook, ook ik heb een boek geschreven, heus wel, echt, kijk dan, mijn smoel staat zelfs in het groot achteraan op de cover gesmeerd, helemaal echt. Na een uurtje en een tweede fles wijn verdwijn ik geruisloos strompelend in de coulissen.

Het zal heus ook wel zo’n vaart niet lopen?

U bent bij deze van harte welkom om op zondag 10 november mij het de pleuris in drinken te komen verhinderen. Ik beloof u een waarlijk origineel gesigneerd exemplaar, met naam en toenaam, een amper leesbare voor ervoor en een welgemeende veel leesplezier om het geheel af te ronden.

Groetjes,
Jeroen

2 gedachten over “Boekenbeurs

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: